DSC_0695

Vetssjöberget Flyfishing är ett Exklusivt fiske vilket innebär att du har västra stranden av Trysilälven för dig/er själv under er vistelse, ingen annan får fiska från den västra sidan utom ni som bokat, fiskare kan förekomma på motsatt strand men inte i någon större utsträckning.

Fisket sträcker sig från den lilla ön Grötöya uppströms Grötöyabron och vidare ner ungefär till Björnstad strax uppströms Plassen vilket ger dig en hel del vatten att fiska av,faktiskt hela 5.5 kilometer, något som enligt Anders Nyhuus som är ägare inte är nått man klarar av på en vecka och att hans stamkunder fortfarande efter tio år hittar nya ställen.

DSC_0684

På denna sträcka av Trysilälven har reglerna  varit ”Catch & Release” med ”Bag limit” sedan  1991, med detta menas att fisket sker med hullingfria krokar eller inklämd hulling på flugor som har detta och med Bag limit menas att man får ta upp en fisk per dag inom vissa längdmått, all annan fisk ska sättas tillbaka skyndsamt.

DSC_0715

 

Vestsjöberget ligger på Trysilälven västra strand och hit tar man sig över bron vid Grötöya  ca 6.8km norr om Plassen dit man tar sig på väg 26.

DSC_0745

Bästa tiden för fiske är kring midsommar samt hösten från mitten av Augusti och framåt, fisket är öppet så länge som älven är isfri.

DSC_0565

Mer information samt kontaktuppgifter om/till Vestsjöberga hittar ni på Fishspot.no

På denna LÄNK hamnar man hos Gjerfloen Fluefiske, som ligger strax nedströms Vestsjöbergets område.

På denna LÄNK hittar ni en artikel skriven av Johan Klingberg och handlar om hela älven från Istern och söderut.

Hittade en ARTIKEL publicerad i Sydsvenskan ungefär samtidigt som Hedenhösarna sparkade runt i sin stockbil, men den är likväl läsvärd och intressant !

 

Från detta område är det heller inte långt till andra kända platser i närheten så som Rena, Unsetåa Isterfossen och strömmarna kring Galten så möjligheten till dagsutflykter är stora.