Meny Stäng

Jag och var jag fiskar !

Det är jag som skriver och håller i tyglarna för denna hemsida.

Jag är i skrivande stund 32 år och bosatt i Dalarna närmare bestämt i en by 2 mil norr om Falun som heter Bjursås, jag fiskar det mesta som går att fiska häromkring och med de flesta redskap… utom dynamit !

Just nu är det dock främst flugfiske som gäller, åtminstone till förbudstider och annat skräp sätter käppar i hjulen.

Oftast blir det fiskat i vattnen som ingår i Enviken fvof och av den enkla anledningen att jag gör det är att de håller Harr och då handlar det om ett vatten som går under samlingsnamnet ”Svärdsjövattendragen” som sträcker sig från Amungen i Norr till Lungsjön i Väst, småvattendragen kring Vintjärn och ner till sjön Runn i syd.

Svärdsjövattendraget innehåller bla vattendrag som Lambornsån, Tängerströmmen, Marnäsån, Lungsjöån och Borgärdes strömmarna.

Alla dessa åar har sin charm, Lungsjöån arrenderas av Jonas Hagborg som driver den som ett klubbvatten och där han även guidar och håller kurser, rekommenderas ! www.flyfisher,nu för mer info.

Marnäsån är en å med ett villd känsla, den är tyvärr så som alla andra vattendrag påverkad av vattenkraft och som inte sköts som sig bör, sommaren 2014 anmäldes tex jag företaget Håbo Vindkraft som driver kraftverket till Länsstyrelsen för att de torrlade ån under en längre tid.

Åns innevånare verkar ha klarat sig bra trotts denna omilda behandling, hur vet jag inte men Harren finns där fortfarande tillsammans med Öring men de är mer sporadiskt förekommande.

Lamborn och Tänger håller Harr och Öring i skapliga storlekar och med en utvecklingskurva som går stadigt åt rätt håll, detta beror mycket på ihärdigt arbete och att C&R tillämpas i hög grad, kan rekommenderas trotts att man fiskar bland gårdar och vattenkraftverk.

Borgärdet är ett klubbvatten men där det säljs dagkort i begränsad utsträckning.  Här finns gott om fin Harr och Öring och Harren har en härlig turkos färg på fenorna, jag har och kommer skriva en hel del om denna å och resten av Svärdsjövattendraget så håll koll i Bloggen om ni är intresserade !

 

2 kommentarer

Lägg till →

 1. christer Engleskär säger:

  Skulle vilja komma i kontakt med dej och få lite tips om lite fiske sjöar.Både jag och min fru fiskar (amatörer).Vi har tfn 0226/526 66.MVH Christer

  • ola säger:

   Hallå christer, du kan maila mig på Olaandersson2009@live.se om du vill, annars kan du lägga till mig på Facebook Ola Andersson eller min Facebooksidan ”Olasfiske.eu”

   Hör av dig så ska jag hjälpa till så gott jag kan !
   /Ola.

Kommentera