Idag vaknade vi till ett helt annat väder än det vi somnade till, solen letade sig in genom gavelfönstret och förväntningarna ökade… kanske kommer vändningen ?

14012876_10155131631887738_496640910_o

Så fort man slår upp ögonen ser man vad det blir för väder, takfönster rakt ovanför och ett stort gavelfönster ut mot dalen skvallrar…

Och ja det var nog någon slags vändning, första fisket gick väl inget vidare… ett par fiskar hittades på insidan av ön vi fiskade vid och någon enstaka på utsidan men det var lite klent med vak och fisken var inte helt med på noterna.

DSC_0635

Peter på väg mot kafferast, lite svårt att hitta lämplig plats för kaffekanna och brännare när stranden är gräsluden =]

DSC_0611

Stefan valde att fiska av ”Storön” på utsidan.

DSC_0626

Insidan av ”Storön”, vy nedströms.

DSC_0650

Klas valde att fiska insidan av ”Storön” och det var han som hade bäst resultat med en handfull Harrar.

 

DSC_0641

Det kläckte en del men fisken var inte riktigt igång…

Påhejjad av ett åskväder bytte vi del av älven mot ”Torrflugesträckan” i de nedre zonerna och där vakade det betydligt bättre och efter att ha ställt i ordning en burk ”Bullens” så gick vi ut och provade lite och ganska omedelbart var självförtroendet återställt med en handfull fiskar.

DSC_0655

Åskan rullar in, då vill man inte bli stående långt utvadad i älven.

 

DSC_0678

”Fiskarlunch” 40 korvar på 5 man gjorde att man orkade hålla sig skärpt.

DSC_0734

En av mina bättre fiskar dag 3.

På det viset skulle det fortsätta resten av dagen, fisken vakade bra och högg på lite blandade mönster, för mig gick det Norska mönstret ”Dyret” allra bäst, medans en svart ”Klinkhammer” var melodin för Klas och Stefan som hade på resans två största fiskar på samma kast harvade på med en grå/svart våtfluga.

DSC_0695

Bilden visar ”Torrflugensträckan” uppströms från forsen som utgör den nedre zonen.

 

DSC_0715

En annan helt ok Harr…

DSC_0684

Peter byter fluga.

 

Anledningen till att Stefan hade resans två största fiskar på under samma kast är att först hugger en kilosfisk…Harr, på våtflugan och medans han drillar Harren sätter en riktigt stor Gädda fart och hugger Harren och håller kvar den i käften under en kamp på fem minuter, därefter lossar kroken ur Harren och gäddan simmar iväg troligtvis väldigt belåten =]

DSC_0703

Stefan drillar Harr, ca 43cm.

DSC_0745

Paparazzibild på mannen som bevisar att prylarna inte gör fiskaren !

Efter att ett häftigt regn satt punkt för vakandet ansåg vi att det var dags att åka tillbaka till stugan och fixa lite käk, älggryta/röra i tacobröd med chilisås… sjukt gött !

Efter att ha fiskat hela dagen och de tidigare dagarna så var vi ordentligt möra och en relativt tidig kväll avslutade dag tre.

Idag Söndag vaknade vi åter till en strålande sol men ingen av oss orkade dra på oss utrustningen för en fjärde dag så vi bestämde oss för att låta älven vara och satsade istället på att komma iväg i tid.

Anders som äger Vestsjöbergets Flugfiske kom förbi för en pratstund och efter det packade vi och for hemåt, mer än nöjda med helgen även om vi hade lite otur med fisket de första dagarna så räddade gårdagens fiske hela resan och jag har fått fila på Torrflugetekniken samt fiske i stor älv, det senare är något jag varit väldigt dålig på tidigare, har haft svårt för att se ståndplatserna när älven är stor som en lång tjärn… som rör sig, men nu tror jag att jag lärt mig lite hur jag ska göra och att mentalt dela upp älven i flera delar istället för att se allt som en enda massa.

 

Mer text samt info om fisket hittar ni på Fiskevattenstips i menyfliken inom kort.

/Ola.