DSC_0192

Långt ifrån målet men många blev det.

Idag var jag iväg och scoutade första tjärnen på listan av de som tids nog ska ge mig den där stora Bäckrödingen, men det blev inte idag… Jag hade förvisso nått lite större på som gick in i näckrosorna och försvann.

DSC_0184

Har börjat köra med två spön när jag sjöfiskar, ett spö med en Streamer/Nymf och ett med en Torrfluga så kan man lätt varva mellan blindfiske och mer riktat på vakande fisk.

Första tjärnen låg lite avsides till, det blev en ganska ordentlig promenad över surmyrar och stundtals tät granskog, detta hade jag i bakhuvudet när åskan började mullra betänkligt på lite avstånd, sen krympte avståndet rejält och en reträtt var att föredra annars hade jag nog fått trycka under nån gran tills det lagt sig, att korsa myrar under åskväder med två kolfiberstänger i händerna är inte att rekommendera om man är nöjd med hur livet för tillfället ter sig !

DSC_0179

Naturligtvis mojnade vinden lagom till åskan drog närmare och det satte genast igång och vakade, vissa vak var riktigt rejäla och de hade varit inom kastavstånd om jag bara vågat stanna, gjorde ett par utlägg med en Streaking Caddis på vägen hem och hade ett par fiskar som gjorde en närmare studie men de var inte i den storlek jag sökte.

DSC_0173

Fiskebonus =]

Så medans regnet tilltog packade jag in mig i bilen och drog hemåt, jag var dock inte helt färdig kände jag och kom på att jag skulle prova ett annat ställe, på hemmaplan mest för att faktiskt få en Bäckröding på bild, en bild där jag är upphovsman.

Nu till det som gjorde dagens fiske än lite intressantare, jag har ingen fungerande telefon för tillfället, något som mest är skönt, inga aviseringar som pockar på uppmärksamhet… men det blir ju lite klurigt nu när man vaggats in i den falska trygghet en telefon kan ge, sambon ville av förklarliga skäl veta var jag tog vägen så en liten titt på kartan gav henne ett avgränsat område för ”Missing people” att börja söka inom.

När jag nu bestämde mig för att prova ett helt annat ställe så blir ju mina markeringar mest ett bekymmer om jag skulle försvunnit, även detta nya ställe ligger riktigt avsides så att någon bara skulle råka hitta mig kan man glömma !

Nu gick det förvisso väl och den nya telefonen ligger på Coop och väntar på upphämtning.

Det ställe jag skulle prova var en liten å där en Bäver varit duktig med byggandet, en liten damm som gjort skogen till en sumpmark och där fisken simmar runt bland trädstammarna och plockar åt sig av det som bjuds, att fiska på dessa är en utmaning i sig.

DSC_0198

Bra ställe att öva kastteknik på !

Otroligt underhållande att vada omkring i denna sumpmark, man vet aldrig om där man sätter foten är fast mark eller om det är löv som drivit ihop och som bara ser fast ut.

Försvann ett par gånger ner i hålrum dolda av löv med vatten upp till naveln och upp bubblade gaser från förruttnelsen vilket gav denna nog så skräckfilmsinspirerande sumpmark ännu en dimension…

DSC_0200

Flitig trädfällare.

Gick även lite längre nerströms, en bit nedom dammen och det såg riktigt giftigt ut stundtals.

Kommer absolut göra nya försök på tjärnarna och ”Bäverbäcken” under semestern, i år ska jag ha den där Bäckrödingen i håvnätet !!

/Ola.