DSC_0135

Ett färggrant exemplar…

Jag lyckades klämma in ett fiskepass mellan barnsövning och min egen sövning…

Det blev en sväng till Borgärdet och jag kom fram strax efter 21.00 och innan jag fått ut spöt var klockan närmare halv tio och jag satte av mot G:a Sågen och efter en del vispande hade jag fått ett par bättre fiskar.

Fisket var ganska trögt, lågvatten och en massa vitfisk överallt så räknar man antalet Mörtar blev ju kvällen en succé, ett par av Mörtarna var dessutom riktigt stridiga och gav en hyfsad kamp på klass 3an.

Innan jag for hem mot Bjurs så tog jag ett besök upp till gränsen mellan vår å och sjön ”Svärdsjön”. där uppe på nacken var det liv och rörelse vill jag lova !

DSC_0153

Inte lätt att fota insekter i flykten men tittar man i nedre högra sektionen så ser man en hel del spår efter de.

Det kläckte en jäkla massa nattsländor och ett stort antal fiskar satte i sig av överflödet, låter som att jag skulle få ett kalasfiske men de som för tillfället åt var av modell… Mört.

Hemvägen var så där härligt dimmig och vacker som den är den här tiden på året, nu när dimmorna dansar över myrar och åkrar till en natt som aldrig blir riktigt mörk, hade jag känt att jag hade tid så hade jag stannat och fotat allt jag såg men då jag hade arbete att gå till bara några timmar senare så blev det mest för mina egna ögon.

DSC_0160

Lingan? Vid sundet mellan Enviksbyn och Linghed.

DSC_0146

Svärdsjön, nacken mot Borgärdetströmmarna.

Hoppas på ett par svängar till Harrarna innan Rörostrippen.

Eller om man skulle ha gjort ett försök på de där stora Bäckrödingarna på Rättvik/Boda´s område, vore kul att få ett större ex av den firren, de man får i bäckarna häromkring är ju oftast inte längre än ett pekfinger… Rekordet på R/B fvof ska vara kring 2 kg, sug på den !

/Ola.