DSC_1201

 

Om du någon gång ska iväg på fiske och tror dig veta att du har myggmedel i utrustningen kan det vara bra att kolla det så det stämmer, lika kan det vara värt att tänka ett par steg längre ifall det skulle vara ganska lindrigt med ohyra just vid bilen… tänker du då att ”ja men det hör var ju inte så illa” och sen skiter i att ta med dig jackan du tog med hemifrån just för att lindra knott & myggplågan, så kan det vara värt att tänka över även den snilleblixten !

Jag gjorde inte det jag ovan rekommenderar och fick betala för det…

DSC_1275

Kvällens fiske var ett så kallat ”skafferifyllarfiske”, dvs ett besök till fiskevårdsområdets flugfiskesjö Hovtjärn, en tjärn som man visserligen inte kan räkna med att komma hem med fisk ifrån men där chansen helt klart finns.

DSC_1237

Jag hade lovat fisk till midsommarbordet och lovar man nått så ska man i alla fall försöka hålla detta men det är vid just dessa tillfällen man oftast ”nollar” men ikväll var bågarna med på noterna, de som oftast dagtid håller till mitt ute på tjärnen hade nu kommit in mot land, i vissa fall så nära det går utan att stranda så just ikväll behövde man inte vara något kastorakel.

Nått som är tur för mig som knappt får iväg linan bortanför skosnöret…

DSC_1199

Att lista ut vad de åt allt medans ”Småjävlarna” bet loss köttstycken från underarmarna var ingen lätt match, det brukar kunna vara halvknepigt i normala fall men ikväll med en stigande nervpress var det halvt omöjligt, receptet vart tillslut en beige Klinkhammer i storlek 18 och då lossnade fisket, vilket i kombination med att pipröken skingrade knottmolnet gjorde allt så mycket trevligare.

DSC_1230

Det blev allt som allt 4 bågar, varav en fick följa med hem till midsommarbordet, lite skoj var att en av bågarna var en flerårig fisk med hela fenor och en fantastisk kondition.

Det var allt ett bra tag sedan man fick en sådan fajt och då var fisken knappt på kilot.

DSC_1298

Hemfärden var vacker med en horisont som stod i brand…

DSC_0037

 

DSC_0032

Det var det jag hade att bjuda på idag, nu blir det midsommarfirande i bagarna två+ en dag för återhämtning ;]

Överlever jag så kommer ni absolut att märka det !

/Ola.