Det har varit lite fullt upp den senaste tiden, betalt arbete och obetalt arbete på hemmaplan har ju satt sina spår, lägg där till att tjockisen har fimpat sockret (LCHF pigg som tusan i kroppen, helt väck i knoppen) så kan ni kanske förstå att humöret och längtan ut till vattnen var mer än man klarar av att hålla på insidan…

 

Påväg mot åarna så kom jag fram till att Lamborn var det länge sedan jag besökte så det fick bli en sväng upp dit, tror det var ett ganska bra val för jag lyckades lura upp en skaplig Öring och en hel del Harr.

Ån gick hög och var rätt missfärgad, inte precis optimala förhållanden men det verkade som att det fanns fisk som ville äta trotts allt, inte ett vak dock och väldigt lite insekter…

Efter att ha fiskat klart i Lamborn och klockan visade en lägre siffra än jag kunnat gissa så fick det bli en blixtvisit i Tänger på vägen hem, den gick såklart hög den med men vattnet var klart och det kläckte insekter som bara den… Nattsländor i mängder och ett stort antal mindre creamfärgade dagsländor och på sina håll tittade det upp en och annan Gul forsslända :]

Fisket i Tänger gick lite trögare än i Lamborn, kan ha berott på att jag hade en del tidspress (trodde jag) på mig och det blev inte fiskat så jätte effektivt, hoppade över många ställen och satsade på de bästa groparna och vist blev del väl en och annan fisk, en Harr var väl i storleksmässig jämvikt med Öringen på filmen.

………………………

Det märks att det börjar dra ihop sig till säsong, många hör av sig om flugor och det är klart glädjande, vill man vara säker på att få sina flugor till industrisemestern så bör man knåpa ihop ett mail till olaandersson2009@live.se snarast.

Påtal om flugor, jag har ett par beställningar liggande så det är väl dags att ta tag i dessa.

/Ola.