DSC_1097

Den senaste tiden har varit som det gamla spelet Tetris, klossarna (problemen/saker som skall göra) faller i en bestämd fart och det gäller att få in de så det passar det övriga livet, de senaste dagarna har bitarna som kommer fallande gjort det med en ökad hastighet och frekvens… och igår började de falla i par !

Det började med att arbetsdagen skulle överlevas och efter det skulle jag besiktiga sambons bil och sedan ta denna till fisket, problemet är att jag blev stående på besiktningen med ett bakhjul som höll på att smälla och de övriga var inte långt ifrån… Men varför åker man till besiktningen med så dåliga däck undrar du, ja de undrar jag med men nu var det så och då får problemet lösas.

Nästa problem var att ta sig till det fiske jag skulle ut på (för jag skulle fanimig fiska) min bil var ju inte heller hemma, sambon hade tagit den till grannbyn… hur som helst, ny bil skakas fram och iväg tog jag mig.

Fisket bedrevs i Borgärdet, ett fantastiskt väder och massiva nattsländekläckningar vilket borde ha inneburit vakfest… icke, de som vakade var löjor och småharr och de som högg på nymferna var inte mycket större dem.

Fick en Öring som väl var åt det lite bättre hållet, kring 4-5 hg men på det nya Hanak spöt vart det en fin fight ändå, apropå nya spöt så är jag väldigt nöjd !  för 1400:- ungefär får man ett riktigt trevligt spö för att fiska optimalt med nymfer som jag gör, nu har jag ingen tidigare erfarenhet av just Nymfspön då jag mest fiskat med ”vanliga” spön till ändamålet men jag är nöjd.

DSC_1087

Jag skulle ha haft med mig en ny bekantskap, Viktor Rasjö men då allt strulade och jag inte visste hur det skulle bli med allt så avbokade jag vårt fiske.

Det visade sig dock att Johan hade plockat med honom och nu fick jag stifta en lättare bekantskap med denna herre som visade sig vara en jäkel på de Gröna ;]

Vädret var nog anledningen till det magra resultatet, eller ja mängdmässigt och artmässigt var det inget fel men storleksmässigt var det illa, en Borre på 3 hg och en Öring på 4-5 hg är ju inga jättar…

DSC_1099

 

 

Idag har Tetriset ramlat fortare än normalt och tillvaron därmed inte lika trevlig…

Antalet sätt att få med sig prylarna har varierat stort under åren som gått, från vadarjacka till kina ryggsäcksväst till mindjeväska (helt värdelöst) till en väst igen…nu har jag dumpat västen och satsar nu på ryggsäck istället, en av det vattentäta slaget, nått som kanske ska hjälpa min kamera att överleva ytterligare en tid, det har ju blivit ett par badningar samt regn som trängt igenom den vanliga väskan.

Tanken var att få bort lite skramel och prylar, samt att kunna få med sig mer prylar vilket båda har lösts i och med ryggan, tanken var att köpa en slingbag av valfritt ”bättre” märke men snål som jag är så fick Clas Ohlson stå för prylarna, upptäckte dock fort att det saknades en hel del utvändiga fickor…

Hur löser man det då och samtidigt inte förstör den vattentäta funktionen ? jo man monterar helt enkelt på en till ryggsäck från samma leverantör, en som man köpt tidigare och visat sig helt oduglig men som i denna ”reinkarnation” kom till användning, lite sprättade sömmar och lite nål/tråd så fixade man till snabbfästen och vips hade kapaciteten ökat med precis den mängd som var önskat.

DSC_1110

Det första som märktes med nya säcken var att mina vadningar blev lite äventyrligare nu när jag inte behöver vara nervös att dränka kameran, jag kan verkligen rekommendera denna ryggsäck till allas fiske… den är inte lika smidig som en slingbag men den kostar däremot bara några hundralappar jämfört med en till flera tusenlappar, billig försäkring för din kamera,telefon,plånbok etc etc etc.

DSC_1112

Förra helgen var jag iväg på tillsyn till bla Hovtjärn, inga förbrytare hittades och en Båge synade håven så man får vara nöjd med det resultatet…

DSC_1083

Fisken vakade tyvärr lite långt ut och det var en smula knivigt att lura ut vad de ville ha men tillslut var det en som ville ha en liten svart klinkhammer, jag kan rekommendera ett besök lite senare på dagen eller en bit in på kvällen då jag tror de går lite mer strandnära.

Sen hade jag en lite ”skänkabort” tävling på Facebooksidan och jag valde att ge bort ca 1000 flugor till en kille i högstadieåldern, han verkar med än nöjd :]

Nu är det dags att hoppa till säng för en ny dag i Tetris världen…

/Ola.