DSC_1004

Uppstarten för dagen blev 04.30 och just för att jag skulle kliva upp vid den tiden hade jag glömt att stänga av ljudet på väckarklockan (brukar räcka med vibrationerna för att vakna) så det var nära att 04.30 skulle bli hela familjens uppstartstid…

Iväg for jag och vägen till Svärdsjö som förövrigt går över Bjursås norra delar, vidare mot Marnäs kantades av en natur som vaknade till ångande berg och disiga ängar där Rådjur och Älgar betade spädgräs, jag var framme vid ån kring halv 6-6 och mötte på en herre som fiskat G:a sågen med magert resultat, något som skulle gälla för även mig…

DSC_1019

Jag hade en del mindre hugg och såg en del fisk som steg mot flugorna utan att ta, första rundan blev lottlös och jag fann det lika väl att knalla bort till vindskyddet för att kika om det kommit någon mer och det hade det.

DSC_1025

 

Efter lite kaffe med korv vid brasan var det dags för runda två och nu gick det lite bättre , inte mycket men nu hade Harren börjat vakna till lite och det blev tre kring 3-4 hg och en riktigt liten rackare…

DSC_1038

Vattennivån var lite väl låg men nog hade man velat ha vadarbrallorna för att ta sig fram dit man ville  (vadningförbud till 1/6)  och då kan det bli riktigt bra…

Men en helt ok premiär blev det !

/Ola.