Detta får bli ett summerande blogginlägg från helgen som var och torsdagen som föregick den…

 

I Torsdags var jag iväg till Tänger efter arbete och allt det övriga, jag fram runt kl 20.00 varpå jag gav mig ut snabbast möjligt… började precis nedströms vägbron, fiskade mig uppströms och det stod fisk lite överallt glädjande nog, att det sen var fisk i åns övre storlekar som nappade gjorde ju inte saken sämre.

DSC_0592

Inte heller mina favoritgropar gjorde mig besviken utan här hoppade kvällens större Harrar på och vid det här laget var jag nöjd som det var, att jag ett par kast senare skulle få ta en svängom med denna prickiga skönhet var inget jag räknat med.

DSC_0602

Just som hugget kom och de första tiotalet sekunderna kändes det ut som en riktigt stor Harr, den gick och stångade längs botten och drog sedan med strömmen men jag fick den att vända och sen tog det inte lång tid att trötta ut den när den var tvungen att stångas mot både mig och vattnet…

DSC_0598

Härlig Öring, bred om ryggen och trind om buken…

Ni ser även mitt senaste tilltag och nu har jag knåpat ihop en kortfilm med hjälp av denna nya kamera som ni hittar på min Facebooksida och på Olasfiske.eu på samma sida.

Efter jobbet på Fredagen packade vi bilen med kläder och barn, drog sedan upp till Orsa och Rovdjursparken, vi bodde på baksidan i ett hus som svärfar bokat för oss och Emelies bröder med respektive och barn.

Det vart full fart vill jag lova men besöket på parken vart intressant, djurparker har väl sin baksida med att ha djur bakom galler men man kanske ska tänka på att dessa djur är som reklampelare för sina vilda bröder och systrar, om ingen hade vetat hur en Tiger eller Snöleopard ser ut så kanske ingen vore intresserad av att bevara dessa heller, jag tror att de individer som har sitt hem i Orsa bidrar med kunskap om de vilda individernas situation.

Med denna brasklapp kan jag gå vidare med lite bilder på dessa imponerande djur.

DSC_0633

När vi kom till Kodiakbjörnen så skulle ha återförenas med sin polare (Brunbjörn) som inte fått träffas på ett par veckor då Brunbjörnen kastrerats, kan säga att de var jäkligt nöjda med återföreningen.

DSC_0638

Kodiakbjörnen, en jätte på allvar !

DSC_0666

Gruff och lek…

DSC_0695

Skaplig skillnad på skallarna ! Innan de släpptes ihop fick all mat plockas bort, de ville inte ha någon kamp om maten för de hade nog inte slutat nått vidare för vår skandinaviska kompis !

DSC_0710

En väldigt trött Kamtjatkabjörn…

DSC_0770

Här har vi en som kanske inte behöver någon närmare presentation !

DSC_0796

Lite större än en huskatt :]

DSC_0810

Ännu en morgontrött katt…

DSC_0837

Sibirisk tiger… jäkligt mäktig katt, att se den i ögonen var nått speciellt ! skulle inte vilja möta den längs fiskestigarna…

DSC_0843

Ta en brottningsmatch med den där om du törs, du skulle bli några ventilationshål rikare !

DSC_0909

Klättrande Brunbjörnar, något söta bara :]

Det var en trevlig helg men trevligast är nog hemma :]

Assar gillade Björnarna han med, redan i entrehallen for hans lilla pekfingernäve runt mot allt som var ludet och så fortsatte det :] om några år får vi återkomma och jag har på känn att han lär vara ytterligare lite mer exalterad den gången !

Nu blir det kneg ett gäng dagar sen ska det svingas pinne :] Borgärdet har premiär för medlemmar nu på Lördag och då kommer man garanterat vara där och jag hoppas de Harrar jag sett/fått är på plats, då blir det skoj.

Vi går en härlig tid till mötes, ta tillvara på den !

 

/Ola.