Meny Stäng

Marnäsån.

DSC_0556

Flottningsledare, här brukar man finna ett par Harrar.

Igår den 9 Maj gjorde jag ett besök till Marnäsån.

Nog är det något av en lyx att ha en så fin liten pärla inte alls långt hemifrån och som man kan göra ett  kvällsbesök till när grabben nattats, denna dag tog sambon den ibland otacksamma uppgiften, man vet liksom aldrig om läggningen tar 5 eller 50+ minuter… igår tog det ca en timme med div ”Roundkicks” och ”Rallarsvingar”.

Där jag befann mig fanns inga rallarsvingar eller sparkande individer, däremot en hel del rullgrus/sten och även ett större antal Harrar som ville tugga på mina nymfer och maskar, ja maskar ! eller Squirmeys som de heter har visat sig galet effektiva och har gett mig ett antal Harrar och Öringar som jag förmodligen inte hade fått om jag inte hade använt just dessa imitationer.

Många rynkar på näsan både en två och 17 ggr när man visar denna typ av fluga, märkligt dock, vi imiterar husmaskar, bäcksländor, flicksländor, landinsekter, bibio´s och fiskyngel, iglar etc etc men just när det kommer till att fiska med maskimitationer då kommer man åt en nerv hos många och jag tror att fler än en anser att det inte har nått med flugfiske att göra.

Det tyckte man heller inte när man började fiska med nymfer så det är nog bara att hacka i sig att detta är en del av den framtid vi alla, vare sig vi vill eller ej kommer bli en del av… om man får ha hälsan i behåll dvs !

DSC_0533

Återställningen efter flottrensningen har varit riktigt lyckad, stenarna man lagt ut ger helt perfekta ståndplatser och fisken finns här de vill ja lova !

Som jag tidigare beskrev, innan jag drog igång något slags försvarstal för maskar i mjuka material så var Harrarna på g, det gick förvisso ganska trögt på den första sträckan jag gav mig på, mycket fisk men mest smått…

När jag fiskade den nedre delen av det restaurerade området lossnade det och en del fisk mellan 30-35 cm hittade till krokarna, under ”Trollbron” stod det ett helt koppel, men inte heller denna gång något troll.

DSC_0551

Men just när det var som trevligast försvann dagsljuset oroväckande fort, lite mörkernervös som man är så ville man vara tillbaka till bilen innan skogen var alldeles svart.

Jag hittade bilen och gav mig av hemåt men på vägen var jag tvungen att stanna ett par gånger då naturen bjöd på en alldeles underbar solnedgång…

DSC_0568

Det började redan vid ängarna, här brukar man har chans att se Björnarna beta på spädgräset, inte idag dock… fick nöja mig med en driva Rådjur.

DSC_0579

Fjällgrycken… Få sjöar har dess magiska dragningskraft den har dessutom en viss vana att bjuda på underbara solnedgångar.

Tanken var först att dra till någon av Öringsjöarna i närheten då det just nu svärmar kolossala mängder Bibio och enligt en vän som var till Hovtjärn så gick Regnbågarna och plockade dessa som smågodis på en Söndagmorgon… Fisket borde ha varit minst lika bra om inte bättre :]

Ut och fiska med er, snart dyker Vulgatan/Danican upp och då kan det till och med vara intressant med torrfluga för min del ;] Borgärdet öppnar för medlemmar den 21/5 och 1/6 för dagkorts lösare,hoppas jag ser er vid strömmarna…

/Ola.