DSC_0471

Efter att ha landat, både mentalt och kroppsligen i soffan så börjar Hitraresan sjunka in och intrycken klarnar… som det brukar för mig, först när jag kommit hem fattar man vad man var ute på ;]

Vi hade lite otur med vädret i Fredags, det blåste som fasiken och ja fisket blev därefter då vi inte hade möjlighet att fiska på de grund vi hade önskat utan tvingades in bland öar och grynnor, fisken blev därmed av en lite mindre storlek än om vi hade kommit ut till havs.

Efter att ha hoppat kring på vågorna och blivit ordentligt skitblöt pga av min läckande och förmodligen söndertvättade hyresflytoverall.  (Impregneringen hade nog tagit väskan och lämnat tyget för ca 10 tvättar sedan)  åkte vi i land där jag fick lära mig hur man fileár Torsk från den lite mer kunnige Fredrik.

Kvällen bestod av en middag på kokt Torsk med potatis med tillhörande humle/maltdryck och sedan läggdags innan tolvslaget för att kunna vara pigga i båtarna.

Dagen därpå var det uppställning och avfärd mot grunden ute till havs, vinden tog fortfarande i men den skulle mojna framåt dagen men färden ut bestod åter igen av vågor som kastade vatten över båten och därmed träffade min flytoverall som nu efter tio tvättar för mycket mest hade funktionen som tvättsvamp, pang så var man pissblöt från högsta hårstrå till toppen av stortånaglarna… innan vi ens hade grundet på navigatorns skärm =/

Inte mycket att göra åt och fiska skulle vi absolut, vi gungade runt och fiskade på grund som reste sig från hundratals meter upp till ynka tiotals om ens det, meter… med ett ganska magert resultat till en början, tills vi bytte grund och åkte ytterligare lite längre ut, då hittade vi ett gäng Torskar och ett par Lubbar.

DSC_0473

Jag hittade en torsk på runt 3.5 kg och sen fick Henrik en ungefär lika stor, samt ett par skapliga Lubbar för Fredrik, som tappade ytterligare en… jag hade nått större som gick fast i botten, ett jäkligt konstigt hugg och det vore kul att veta vad det var som hälsat på.

Sen dog det ut, vi letade och letade men det var jäkligt trögt så vi åkte tillbaka och försökte hittade våra kamrater där ute bland dyningarna som gick höga, enligt apparaturerna så var det 6 meter mellan bott och topp på dyningarna så ibland var man ensam för att sedan se att vi hade sällskap därute…

Jag kunde inte undvika att tänka på hur otroligt skrämmande det hade varit att sitta i en ranglig fiskebåt eller ännu värre en uppblåsbar flotte med barn och fru… tankarna gick till de som kämpade/ar på Medelhavet.

Nu satt vi dock i en stabil aluminiumbåt som var av ett osänkbart utförande och hemfärden blev sömnig, jag klarade inte av att hålla ögonen öppna när man satt lutad mot förarrutan och lystnade till dieselmotorns jämnar muller och vågorna som gungade båten i mjuka rörelser, jag dåsade till och vaknade när plötsligt en våg slog över fören och med en nästan uträknad säkerhet träffade mig rakt i ansiktet, snacka om att vakna av en kalldusch… det visade sig att jag inte var ensam om att ha nickat till, både Henrik och Kent (Som nog var tröttare än oss alla pga en liten reaktion på dyningarna).

Vi tog oss i land och nu skulle båtar tvättas, fiskar rensas och det visade sig att den andra båten med Anders,Micke,Daniel och Nils hade lyckats lite bättre och hade fått en Torsk på 12kg och ett gäng lite mindre, de hade turen att träffa rätt och blev belönade för det =]

13062095_10156720497985276_4444234830403881475_n

 

Bilden ovan visar vår båts större fiskar…

Sista kvällen fixade vi till lite mer Torsk och denna dag blev det panerat med potatis och dillsås, riktigt jäkla gott blev det och ja det är som de säger, fisk färsk från havet smakar så mycket mer och nu har jag åtminstone ett par bitar liggande ute i frysen :]

Nu när beten, rullar och draglådor hänger på tork efter en grundlig diskning så börjar det bli dags att ta tag i flugkastandet, Envikens fvof har öppnat sina rinnande vatten och dessa skall få ett besök förhoppningsvis inom en inte allt för avlägsen framtid =]

/Ola.