Något krigisk överskrift som däremot betyder något helt annat…

Har gjort ett uppehåll från de tunga nymferna (sjunkbomberna) då jag fått en beställning som delvis innehåller flygmyror, Klinkhammer och Vulgata (bombplanen) nu har turen kommit till den sistnämnda.

DSC_0027

Anledning till att jag brukar kalla dessa för bombplan är väl ganska uppenbar för de som sett de live, stora är de verkligen jämfört med de flesta andra sländor…

 

DSC_0029

Stjärten består av ett slags garn likt antrongarn som är färgat brunt och cream, garnet tvinnas hårt och sen när man släpper på spänningen så korvar den ihop sig till en snygg kropp.

 

DSC_0030

V-formade vingar och ett fallskärmshackel bör få flugan att landa mjukt på ytan samtidigt som krokvalet gör att flugan, tack vare tyngdkraften bör landa med krokböjen neråt varje gång.

 

DSC_0031

 

Dubbar inte hela vägen fram av två anledningar, lättare att knyta på samt att tyngdpunkten flyttas lite bakåt vilket bör göra flugan mindre ”dykbenägen” vid hemtag.

Som jag skrev så innehöll beställningen även flygmyror och då föll valet på Royal Coachman med fallskärmshackel (myror är stora och tunga vilket gör att de ligger lågt i ytfilmen, det ser fallskärmshacklet till att även flugorna gör).

DSC_0021

Men sen band jag även en egen variant…

DSC_0022

 

En fluga som på många sätt liknar en Royal men där de bulliga delarna består av hårt spunnen underpäls av min Norska Skogskattsblandning, den som kardat ur sin katt och sen försökt spola ner det (dum idé) vet att det nästan är omöjligt !

Båda mönstren kommer nog funka fint =]

Det var de det…

/Ola.