För ett par dagar sedan var termometern en bit under minus tio,  idag runt 10 grader plus, jag trodde en sväng att vintern faktiskt var kommen men icke…

Fiskesuget blev åter ohanterligt och ännu en gång i år packades bilen och satte av mot Borgärdet, denna gång utan att glömma nått och utan att tvingas vända för man inser att spön,vadare eller vadarskor ligger kvar i uthuset, händer nästan varje gång !

Otroligt irriterande då man bara vill hoppa i det blöta.

På vägen mot Svärdsjö passerar jag inte färre än tre ismetegäng, lite surrealistisk känsla när man själv är på väg ut och flugfiska, att de dessutom stod på is som inte såg ut att existerar gjorde det hela ännu lite märkligare !

Väl framme mött jag en å vackert inramad av kristall och glas, otroligt vackert men självklart lika snorhalt… tungan rätt i mun.

Fisket visade sig vara ännu bättre än vädret och temperaturerna, Öringarna kastade sig över mina Squirmey´s och ”Pepparhusmaskarna” , missade många men fick tillslut fem svart/rödprickiga.

Kastar med en del bilder, tyvärr hade jag inte sinnesnärvaron att koppla ihop kvällens norrsken med de Glödande moln jag såg tidigare under eftermiddagen så jag missade ett riktigt starkt norrsken som annars hade kunnat rama in slutklämmen rätt bra, nu får ni hålla till godo med lite å-öring-is bilder…

DSC_0300

Pumphusströmmen…

DSC_0294

-//-

DSC_0312

Starkt redigerad bild på Öring under drill, rosa Squirmey räddar ännu en tur…

Vill du ha tag på material så finns det på Mayfly.se eller så beställer du färdiga av mig 😉

DSC_0335

Min slitvarg i samma budgetklass allt annat jag äger, ett impulsköp jag gjorde 2014, jag och min bäste och nu avlidne vän gjorde ett takjobb ute i Hosjö.

Det var precis innan vi skulle dra till Norge, Stefan Bengt Johan och jag, kraftigt uttorkad och med ett tillfälligt bortkopplat impulskontroll gjorde att jag gick in på Capricorn och bokade ett Spey Inspire #5, inget jag ångrar idag dock.

Spöt har verkligen gjort det de skulle men får nog sällskap av ett Hanak nymfspö till sommaren 😉

DSC_0344

Julen står för dörren och därmed ett litet uppehåll från krypsvingandet, krypbindandet lär däremot fortgå mellan prinskorvar och ägghalvor.

Nästa flugfiskepass blir troligen på Nyårsafton, klart man ska öppna och stänga vattnet… känns rätt på nått vis.

Skitfiske på er, och tänk på issäkerheten.

/Ola.