Har funderat en del på min nuvarande situation och kommit fram till att man är rejält privilegierad att ha möjligheten att gå hemma och dra, med betalt för att ta hand om min avkomma och framtida fiskarkompis.

Att gå hemma och dra är ju en överdrift, det finns åtskilligt att göra men när man inte vill hålla på och vika tvätt, svabba golv och vad det nu må vara så kan man ta en sväng med bilen och titta på sommarens Öringbäckar, hjortronmyrar och sjöar man ännu inte hunnit prova.

Detta gjorde jag idag, kombinerade grabbens sovtid med en skogsvända och jag hittade några pärlor även idag, bilderna får säga sitt…

DSC_0212

Just där i kurvan stod det en mörk, prickig skapelse som föll för en liten nattsländeimitation.

DSC_0204

Även höljan närmast hade en hyresgäst.

DSC_0228

 

Is i samma bäck.

DSC_0235

Lungsjöån, vildmarksån som skulle exploateras av Håbo men som undgick med nöd och näppe, och ett domstolsbeslut… Mycket glad att det gick ”vår” väg och nu finns stora planer för ån, den ska bla restaureras efter flottningsrensningar etc.

DSC_0256

När vi ändå är inte på exploatering och Håbo… Här har vi Fjällgrycken, långvarigt utsatt för småskalig vattenkraft vilket har gett sjön en steril strandlinje, kraftig isvandring och mycket varierande vattenstånd över året. Även om man kan tycka att det ser illa ut och att vattnet är lågt så är det inget emot hur det kommer se ut innan vårflod, isen kommer krökas som pajkanter och grynnorna sticker upp som ryska ubåtar ur isen, under den isen ligger Sikens ägg och en lek som går om intet.

DSC_0249

Sten möter is, samma sterila strandlinje i samma sjö.

DSC_0245

Vanligt jäkla gräs… gillar hur det böljar och frosten gör sitt det med.

Imorgon ska jag fortsätta vara en privilegierad Svensk hemmapappa, binda flugor,elda, byta ett par blöjor och kolla på fiskefilmer… fortsätta mina dagar som statsanställd ett litet tag till =)

Mildväder på ingång… flugfisket hägrar, hoppas på möjlighet !

Skitfiske på er.

/Ola.