Nu börjar det bli lite bitigt om fingrarna får jag erkänna, men det är nått vist med att åka mot strömmarna när det snöar ymnigt, det blir så fel på ett så rätt sätt.

DSC_0805

Flugfiske ska ju vara en sommarsport har jag hört, man ser en massa bilder i de glansiga tidningarna med solbrända grabbar (och numera även tjejer) till fjälls vid en grönskande jock, hållandes en stilig Öring eller dito, man ser sällan någon stå med köldstela fingrar krampaktigt hålla i ett korkhandtag med droppande nästipp… om det nu inte är någon som ska göra en ”grej” av att ta en torrflugeöring i februari, varpå man misslyckas men ändå hissas som hjälte för att man försökte, i tre kast mellan bastubaden.

DSC_0745

Men nu är det ju så att under ytan så kryllar det med liv året runt, vist har sommarens kläckningar gjort att antalet ”vuxna” individer minskat men det rullar alltid runt nån husbyggande nattsländelarv eller dess frilevande dito.

DSC_0801

Av just den anledningen är det väldigt rätt att flugfiska även utanför vanlig säsong, och det kan vara givande.

DSC_0780

Just idag kanske det inte var så fruktansvärt givande rent antalsmässigt men det kan ju likväl bero på att jag fiskad förmiddag i en å som fått massor av smältvatten de senaste dagarna, extra kallt och högt vatten är väl ingen hitt precis !

DSC_0788

Men ett par småöringar blev det allt, en på min pepparhusmask och en på en rosa Squirmey, kul att se att maskarna lockar, hade ett antal nafs som inte fastnade och jag inbillar mig att de var på masken och tuggade =)

DSC_0794

Efter att ha tittat runt och hittat nya ställen som jag av någon anledning hoppat över under mitt tidigare fiske i Borgärdet så vart det hemfärd, med lite tur så blir det fler besök.

Skitfiske på er !

/Ola.