Eftersom hösten håller i sig och det milda Novembervädret lockar och ropar så blir man ju tvungen att packa ihop prylarna och passa på att förlänga flugfiskesäsongen lite grann nu när tillfälle ges.

Uppstigning 06.00 med en klarvaken pojk, inväntade den gryende dagen och 08.00 drog jag iväg mot Svärdsjö, efter att ha fixat med spön och fräschat till taffsarna så kom Johan och gjorde mig sällskap.

DSC_0409

Tillsammans fiskade vi lite sporadiskt i Pumphusströmmen, Lillån och G:a Sågen, fisket var lite trögt men det klev på någon strööring här och var men någon riktig fart var det inte, men efter att vi druckit kaffe och ljugit en smula så fiskade vi vidare en sväng… Johan skulle dra sig hemåt men jag var inte riktigt färdig så jag drog mig tillbaka till Lillån där jag var med om något som jag bara upplevt med Harr tidigare.

An

I ett litet (ca 2kvm) bakvatten fick jag totalt 7 Öringar, många men knappast av någon betydande storlek… hur det kan komma sig att så många Öringar uppehöll sig på en så begränsad yta hade jag lite svårt att förstå.

pumhusstrommen

Kan tänka mig att det är för att Öringarna satts ut i närheten i somras och de verkar inte ha känt sig tvungen att sprida ut sig utan hade det rätt bra där de var.

pumhusstrommen2

Lite senare hittade jag en grupp Harrar längre ner i Pumphusströmmen där ett par av de var av lite roligare storlek samt en större som inte ville komma in för fotografering.

Fisket var som man kanske kan säga, långt över vad jag förväntade mig, även om det nu inte stod fisk överallt men fläckvis var det fler än vad jag trodde var möjligt, kul med nya erfarenheter och vad som mer är skoj är hur överlägsna de för mig nya semirealistiska flugorna var, snittstorleken på Öringen var dock lite tråkig men de växer väl till sig :)

Alla utom en Öring togs på antingen pepparhusmasken eller frilevande nattsländelarv men svart thorax/grå bakkropp och brun rygg, kanske uppfattas som skryt (vilket det ju knappast är, möjligen marknadsföring 😉 ) men de är galet lika originalet… Tänk om man bara hade kommit på mönstren själv =)

DSC_0858

 

 

Nu till ett pryltips… Brukar inte hända ofta att jag hittar prylar som i efterhand visat sig vara så oumbärlig som denna lilla pryl, en liten spöhållare helt enkelt… Med denna slipper man nypa fast spöt med armhålan och riskera att man dippar ner spöt i strömmen/backen och man kan knyta tafsar med båda händerna fria, för att inte tala om när man ska fota något flyktigt och snabt behöver få händerna fria för att svinga upp kameran :)

Nu ska ni inte tro att jag är sponsrade av Smith Creek (vore ju nått)  men denna pryl kommer ni inte ångra att ni köper !

Avslutningsvis vill jag tipsa er alla om en nystartad nätbutik…

940

 

Snuskigt billiga Hendskrokar, squirmylegs (för att binda maskimitationer, jo det är fortfarande flugfiske) samt Nymfspön/rullar från bla Cortland och Hanak.

Det får vara nog för idag, det skvallras om att vintern är på väg… får hoppas att det är just bara ogrundat skvaller för jag är inte riktigt klar att lägga spöt på hyllan, å andra sidan så tål ju spön både minusgrader och snö 😉

Skitfiske på er.

/Ola.