Till att börja med så lära jag erkänna en sak, jag har farit med osanningar och annat tok !

Det handlar om Borgärdet och hur man får fiska, fram tills styrelsemötet i förra veckan levde jag med den villfarelsen att Borgärdet likt alla andra vatten klappade igen helt 1/9… det var inte riktigt så !

Nog blev/ir det förbud även i Borgärdet, på Öring men inte på Harr… helt förbjudet blir det ett par veckor i Oktober för att sedan öppna med vadningförbud idag 1/11, om någon i likhet med mig har missat fiske pga vad dem läst på hemsidan eller Facebook så är jag hemskt ledsen över detta =/

Nästa år är det ett förslag på tapeten att tillåta fiske på Harr från 16/5 till 31/12 utan uppehåll så nästa år kan ni höstfiska skitan av er i vackra Borgärdet 😉

Nu till dagens fiske…

Jag lyckades kila in lite fiske mellan alla firande av att min slitna och oatraktiva fysiska kropp blir hela 32 år gammal, och ja jag trodde faktiskt ett tag att jag inte skulle bli äldre än 30 men jag hade bevisligen fel !

Fisket gick över förväntan vill jag mena, redan i första forsen krokade jag en lite Öring i 30 cm ca klassen vilket följde upp med ytterligare ett par mindre Öringar i G:a sågen där jag även hittade en Harr i ett bakvatten…

DSC_0127

Genomgående kan man väl säga att det inte var någon jätte storlek på fisken men man kan heller inte fiska helt rätt och riktigt när man inte har möjligheten att vada ut till de bästa ställena och kan man inte stå i rätt positioner kan man inte fiska vattnet helt effektivt men det får gå, blir lite mer spänning när man är tvungen att hoppa på hala stenar 😉

DSC_0195

Det var en riktigt trevlig dag med skönt väder och det kläckt en stor mängd Bäcksländor i den värmande Novembersolen men det var klent med fisk som visade intresse för dessa spinkiga varelser, det som funkade bäst var glädjande nog mina ”Husbyggande nattsländelarver” med pepparskal :)

DSC_0696

4 av 7 på dessa och resten på frilevande dito…

DSC_0887

 

Utöver de jag fick så hade jag självfallet ett flertal dragningar samt tappade ett par mindre, får tycka att det är ett helt ok resultat för att vara så här sent på året.

Det bästa är att de förutspår en mild vinter så med lite tur så ska jag nog kunna klämma in ett gäng besök innan nyår sätter ett permanent stopp för området… men då öppnar Bjurs/Leksands rinnande vatten istället så vill man så kan man flugfiska året runt 😉

Får se hur det blir med den saken !

Skitfiske på er alla till dess, och vill ni ha flugor i stil med de ovan är det bara att maila, har iof en liten köbildning vid städet men pojken sover ju regelbundet så det ska inte ta allt för lång tid att komma ikapp 😉

/Ola.