DSC_0313

Såhär inbjudande var min morgon i Norge, undertecknad hade lämnat sina vadarskor ute under natten och de var precis lika härliga att dra på sig, som tur är så tinade de upp från isbitar till frostklumpar innan själva fötterna skulle kilas ner men det gjorde ingen större skillnad !

När stugan väl städats och bilen var packad var det bara att åka mot Isterfossen för att svinga några kryp och det var värt att göra just detta för jisses vilken härlig morgon det blev :)

DSC_0317

Kallt klart och frisk luft och för en gångs skull var det till och med molnfritt över bergen bakom Galten…

DSC_0320

Fisket då ?

Nja inget vidare, det vakade några sporadiska vak långt ut och jag hade enstaka dragningar i tafsen vid nymfning men ingen fast fisk… kan inte påstå att jag gav det någon jätte avancerad satsning heller, det var helt ok för mig att bara sitta och titta på allt.

Sen kom gänget som brukligt och jag packade in mig i bilen, lämnade över sceneriet kan man säga till de som hade en dag kvar att fiska, jag däremot styrde pickupen hemåt och tro de eller ej men den höll hela vägen hem till och med !

Avslutar med en kort summering.

De här dagarna har gått fort men jag känner ändå mig mer än nöjd, jag har inte fiskat dessa vatten på hösten tidigare och de flesta vatten har jag aldrig fiskat så det blev mycket som var nytt.

Dessa trakter är ju galet vackra även på sommaren men nu när allt gick i gula, orange och röda toner var det ju inte direkt fulare, dessutom UTAN att ackompanjeras av ett envist och svidade moln av mygg/knott, gick det ju att ta in allt det vackra på ett helt annat sätt… inte heller var värmen något problem, riktigt skönt att vara perfekt tempererad.

Det som var tråkigt var att vinden gjorde det ointressant att fiska i Hodalens sjöar, det kan vara riktigt bra och jag vet ju några bra grund jag hade tänkt besöka men som sagt i den vinden hade det bara varit jobbigt !

Sen har vi ju det där med att en del prylar brakade ihop, men det var väl lite väntat, rullen är ju minst 10 år och glasögonen var slitna och trasiga…

Det får således bli en inhandling framåt våren när vi båda jobbar och man kanske har råd med en Danielsson rulle helst utan att behöva avyttra organ :)

Avslutar med ännu en bild från i morse…

DSC_0326

En inte helt ful inramning av dagens morgonfiske :)

Skitfiske på er…

/Ola.