Meny Stäng

Isterfossen…

Redan första dagens fiske har gjort resan värd all möda !!

Efter att ha gjort mig hemmastad i min enkla koja på campingen strax nedströms Galten så åkte jag tillbaka upp till Isterfossen och väl där fick jag till mitt stora nöje se att det vakade precis överallt !

På de tredje kastet klev det på en stilig Harr, en överraskande stor Harr.

DSC_0057

Och efter denna följde tre till i samma storlek i tät följd.

DSC_0063

Hade ett riktigt bra fiske en kort stund sen dog allt ut och övergick till mer sporadiska vak med mer head & tail karaktär och de blev riktigt svårt flirtade.

Sen brakade det loss igen och Harrar tog från ytan, lite överallt och åter fick jag ett par skapliga fiskar… och sen samma sak igen, sporadiska head&tail…

Det skulle visa sig vara ett mönster, inte bara växlade de mellan olika vakmönster utan de tog på olika sländearter dessutom, det gjorde flugbytena tät och fisket utmanande !

DSC_0072

Efter att ha haft forsen för mig själv ett par timmar dök ett gäng Svenskar upp och det blev lite mindre ”fritt” kan man säga…

DSC_0093

Vi gick om varandra ett par gånger men sen tog jag en promenad ner nedströms bron för att nymfa lite bakvatten, men det gick riktigt dåligt, fick någon sporadisk mindre Harr.

Skrämde/såg dock en riktigt stor Harr, provade att fiska på den ett par ggr men den visste precis var jag var och vad jag var… Det var ingen idé, försökte få en bild av den iaf men även det var hopplöst, för mycket blänk.

DSC_0121

Jag provade fiska lite mer i luckorna mellan de övriga fiskarna men jag tröttnade till slut och åkte tillbaka till Campingen där jag nu sitter och petar in pinnar i braskaminen med svettpärlor rinnande nedför tinningarna 😉

Imorgon ska jag åka till Hodalen för att titta till min lilla å och eventuellt ett par av sjöarna i området.

Fishspot.no har ju tagit ett fäste om det området vilket har gjort att besöksantalet gått upp till obekväma nivåer… ”min” lilla å är troligen välfiskad men vi får väl se om det blir en besvikelse eller lycka.

Lägger till ett gäng bilder från dagens Isterfossfiske och önskar er en god natt, vi får se hur det kommer gå för min del, det blåser hårt och det viner bra i ytterdörrens springor.

DSC_0137

Bron över Isterfossen.

DSC_0140

Nedströms bron.

DSC_0145

Mycket intressant färgspel i naturen, vattnet är grått som kvicksilver och träden brinner i gula, orangea och röda färger…

DSC_0149

Bottnen är full av stora stenar, svårvadat och med stor risk att snubbla…

Jag gjorde just detta idag, får hoppas kameran klarar även denna badning, det har ju blivit en hel del vatten för min stackars Nikon denna sommar…

DSC_0153

Uppströms Isterfossbron.

Skitfiske på er kära läsare !

/Ola.