Idag är det ”Bockpremiär”, en helig dag för många… inte för mig dock, jag har aldrig varit mycket till jägare även om jag deltagit vid älgjakt sen jag var 10.

Idag var det en annan sorts jakt jag var ute på, en jag kanske inte heller är så otroligt slipad i men jag försöker dock desto oftare och idag hade jag tänkt fortsätta leta efter de gula i en av Bjursås vackraste åar.

DSC_0565

Dagen till ära packades västen full med div torrt för ovanlighetens skull, ån har väldigt klart vatten så sightfishing var på tapeten, svårt dock att bedriva sightfishing på fisk som inte vill bli sedd… eller om de ens fanns för Gädda såg jag ett större antal av, dock igen av de gula.

Letandet förde mig en bra bit uppströms, flera undersköna höljor som i vilken annan å som helst absolut hade hållit Öring, men här var den tom.

DSC_0573

Jag kom upp till denna hölja och såg hur jag skulle ställa mig till vänster om forsen och sen lägga ut en lite streamer precis där fors blir till hölja, jag kom dock inte fram i position för halvvägs dit hittade jag ett par uppsättningar spår…

DSC_0575

Då jag inte är särskilt orolig att bli på sprungen av Björn så tänkte jag att det var nog lugnt (även om spåren nu såg helt nya ut) när jag sedan lite längre fram såg spår av samma sort fast mindre och samtidigt hör hur något som låter som   Göran Perssons andhämtning i buskaget en bit ovan min position så bestämmer jag mig för att helt enkelt vända på klacken och tacka för mig…                               Även om det nu mycket väl kan ha varit vår tidigare statsminister som är ute i skogarna kring Bjursås och motionerar med ett par ”Björnskor”.

Vill ogärna bli sedd som ett hot av en mammabjörn, en smäll och skjortan skulle vara tom =/ så jag gick tillbaka nedströms för att prova höljorna där, samt jobba på min ”torrflugeimage”.

DSC_0581

Jag hittade till slut en liten Öring, den tog på en liten svart streamer och fick gå tillbaka tillika hittades en Gädda i kilos klassen som lockades till att befria mig från den fluga som för närvarande satt knuten till tafsen och sedan tafsen ändå var tom var det väl lika bra att ge upp sökandet !

Tanken var att ge Storån ett försök men en kamrat och en kaffekopp kom i mellan vilket ju bara var trevligt.

Skitfiske i vanlig ordning…

/Ola.