Det finns åar man besöker om och om igen utan att vidare lägga någon tanke på det, sen finns det åar som ligger bortom farbara vägar, åar som sällan fiskas numera.

Anledningen till det kan vara många, stress är nog en sådan faktor som håller en borta, man hinner helt enkelt inte med såna åar… man hann när man var 15, då fanns all tid i världen och allt skulle vara sig likt i all evighet, nu ytterligare 15 år senare vet man att inget och ingen… varar för evigt !

DSC_0362

Ån verkar dock sig lik, alla krökar flöt som de gjorde och Öringen var lika svart idag som för ett halvt liv sedan dock verkar Öringarna ha krympt, eller så är det just 15 år av annat som har grumlat minnet… dock kom det upp ett par hyfsade och en på 4-5 hg iaf.

11825225_10154121250117738_9129516680141622269_n

Så varför är jag då tillbaka vid denna å idag, har jag klivit av ekorrhjulet och därmed har all tid i världen ?

Nej knappast, vist jag ska vara pappaledig resten av året och en kvart av nästkommande år men det är inte samma sak som att vara ledig vilket många borde veta, nej anledningen är enklare, Svärdsjövattendragen går riktigt höga så att åka hela vägen dit är inte längre så intressant.

Sen kände jag att jag behövde komma bort från den civiliserade världen en stund, och här är man långt borta, inte fysiskt kanske men hit når inga mobilsignaler, här kan inga oönskade göra sig påminda…

DSC_0316

Vid en hölja jag siktat in mig på kände jag direkt jag återsåg den att här kommer det bli fisk, och nog blev det fisk men kanske inte av den sort jag hade förväntat mig…

11822567_10154121251377738_9192587633616372741_n

Abborrar… flera stycken i ungefär denna storlek hade invaderat ån, närmaste sjö ligger riktigt långt uppströms från där jag nu var och vad de hade för sig här nere i Öringarnas å har jag ingen aning om men de fick fortsätta med vad de nu hade för sig, kan inflika att det var en kul kamp trotts deras ringa storlek !

DSC_0360

Hade lite kul med kameran och fjärrkontrollen idag, fjärren gjorde iof inte riktigt vad jag ville den skulle göra, när jag placerat ut kameran och smugit mig i positionen ovan och faktiskt krokade en liten Öring så tog kamerajäkeln bara fotot ovan trotts ihållande avtryck med fjärren… hade varit kul att få ett par drillbilder men men de får bli en annan gång, får börja filma helt enkelt 😉

Nu när denna å är besökt så kanske jag vågar kolla hur läget är med den å jag nämner i inlägget nedan, den som eventuellt blivit påverkad av idiotiskt skogsbruk, får se om jag hinner iväg till den i år… alla strömmande vatten häromkring stänger ju sista Augusti, finns många Harrar i Borgärdet som bör få läpparna piercade innan förbudet faller även där…

Nu har jag inte så mycket mer att inflika för tillfället, ska försöka lindra sambons jobbångest och ladda batterierna så man orkar med min lille pojk som dessutom håller på att få fler tänder… det är samma sak som sömnlösa nätter för den som inte vet det !

Skitfiske på er !

/Ola.