Det är händelserika tider, men som ni märker så kanske det inte gäller här i lika stor utsträckning som mina andra portaler så som Instagram där ni hittar mig om ni söker på@orrholen och på facebook där jag ibland lägger upp lite senaste nytt.

Men nu kommer sommaren och med den en ny fiskesäsong och då blir det förhoppningsvis ändring på det, då fiske sällan gör sig bra i enstaka bilder och några få ord.

Men för att fylla i för er som inte följer mig på Facebook så hade Borgärdets Sportfiskeklubb årsmöte för snart en vecka sedan (6/4) och där vi avhandlade de sedvanliga frågorna plus några nya, en punkt var ”val av ordförande” samt tillsättande av styrelseledamöter.

Nytt på den punkten var bla att jag valdes till ny Ordförande för klubben då Magnus Berggren kliver ner till styrelseledamot då jobb och familj sväljer mer och mer tid, något som iof även stämmer för mig då tillökning väntar men jag tog ändå chansen att testa på ordförandeposten.

Det jag har som mina prioriteringar är att uppdatera vår fiskevårdsplan och då att tillsammans med Länsstyrelsen gå över vårt område och titta på lämpliga åtgärder för att förbättra levnadsmiljöerna för allt liv under ytan och runt ån, till gagn för alla som vistas kring denna vackra å.

Jag har även lite planer kring aktiviteter, den vanliga Gäddsammankomsten blir kvar men jag tänkte kombinera detta med ett Öringfiske någon av dagarna i slutet av Augusti och innan fredningen för Öring träder in, tanken jag filar på är att träffas vid mörkrets intåg , grilla lite korv, koka lite kaffe med tillhörande ljug och försöka komma till tals med de större Öringarna.

Vi kollar även möjligheterna att anordna en dag då vi i klubben filar på vår kastteknik tillsammans med en instruktör och detta är något Johan Ivemyr jobbar på för tillfället.

Dessutom håller jag på och ställer samman lite information om livet i ån som kommer att finnas uppsatta kring promenadstråken och som är tänkt att vara till för boende kring ån, motionärer etc som kanske inte vet så mycket om vad som gömmer sig under ytan och vad det är vi gör för att gynna detta spirande liv, samt lite mer information om själva klubben och hur vi jobbar.

Informationsskyltarna kommer finnas på plats (förhoppningsvis) den 10/5 då vi har den årliga städdagen vid ån, en dag då vi går runt och plockar upp allt skräp och borttappade prylar som på ett eller annat vis hamnat på området.

Fiskepremiären är Lördag den 20é maj då Harren har lekt klart, vadningen avvaktar vi ytterligare ett tag med för att ge ro till de som mot all förmodan inte lekt klart så på premiären behöver ni inga vadarbyxor.

 

 

Förutom Borgärdet så har jag ju engagerat sig i Fjällgrycken och det kom ett beslut från Länsstyrelsen och för att fatta mig kort så har Håbo inte brutit mot minsta dämningsgräns, viktigt att påpeka att de alltså inte gjort något olagligt (därmed inte sagt att det borde få vara lagligt men det är en annan kamp) de vart däremot ålagda att fixa en plegel samt ordna med en markering som tydligt visar var lägsta dämningsgräns är.

Glädjande är att Instagramkontot växer och följs nu av 2384 personer, vilket är långt mer än jag kunnat drömma om =]

Det var det för nu!

/Ola.