Appen Instagram är den jag håller på med mest nu för tiden, den har en del kvaliteér som inte Facebook har till exempel så slipper man all jävla ”Alternativ fakta” och rena dumheter… jag har valt att bara följa fiskare och själv publicera fiskerelaterat och det har nu gett mig en skaplig följarbas, inget som lägger mat på bordet men det ger mig en kanal ut med mina flugor och i slutändan kan det ju leda till något större så som en satsning på något inom fiske, ideer finns men självförtroendet säger inte GÅ ännu.

Tills den dagen så binder jag vidare och just en av de flugor jag nyligen presenterat har väckt en del uppmärksamhet och det har kommit en del frågor om hur man binder den, så jag fotade ihop en liten SBS (Step by step, steg för steg) som redan hamnat på Facebook & Instagram och nu är det dags här.

DSC_0650

Börja med att välja krok, jag kör med Hends Bl154 till denna, en bra krok som oftast greppar långt fram i munnen, sen ska man välja skallen och hur man tänker färgmässigt där är helt upp till var och en.

Bind sedan in ett garn hela vägen till skallen, vilken färg man föredrar är upp till var och en.

DSC_0651

Ta fram en stjärtfjäder från Guldfasan och ryck loss 6 st fibrer som läggs åt samma håll, bind in de bakom skallen i par eller hela bunten på en gång, se till att sprida ut benen på den under krokhalvan.

DSC_0653

Använd resten av fjädern för att bygga upp underkorppen så slipper du tapera med bindtråd enbart.

DSC_0654

Bygg upp en underkropp som är lite ”off center” dvs lite mer material på bensidan än krokögans sida.

DSC_0655

Tvinna garnet hårt och bind den fram till skallen, avsluta på ovansidan och inte vid benen.

Det är därför man skulle göra kroppen lite o centrerad för garnet kommer gå omlott lite på ovansidan där det görs fast, säkra avslutet med lite lim av valfri sort, ett tips kan vara att även limma på underkroppen innan garnet tvinnas på, detta gör flugan mer hållbar om infästningen går upp.

16406553_10155766482872738_1324096556929645863_n

Och så binder du en enkel men ganska realistisk husmask, eller husbyggande nattsländelarv… ett kryp som inte är helt ovanlig i våra åar/älvar, testa att binda riktigt små varianter, de förekommer i betydligt mindre storlekar än man tror !

Ola.