DSC_0591

Idag var jag iväg till grannområdet Rättvik/Boda fvof för att pimpla lite Röding, inte den vilda varianten utan en fisk som fötts i fångenskap för att därpå släppas ut i vilda vatten, just dessa Rödingar hade tur.

De hamnade i sjön Ljusacksen mellan Sörskog,Ingels,Dådran och detta är ett P&T vatten, det märks knappt om jag ska vara ärlig, omgivningarna är verkligen vildvuxna, det enda stället i sjön som vittnar om att det ändå är något speciellt med sjön är där man går ut, där finns en slogbod och en lättillgänglig brygga för rörelsehindrade..

En annan sak som gör denna P&T sjö lite speciell är att man får använda båt vid fisket, antingen sin egen eller så kan man hyra en alubåt av föreningen.

DSC_0574

Måste prova denna sjö i sommar, den ser onekligen ut som en trevlig flytringssjö !

Men idag var det med pimpelspö i hand jag kom, och jisses vad jag blev påmind om hur tråkigt det är med pimpling !! ett evigt borrande och ibland, kanske man får hugg… jag fick iof en del  hugg idag men ändå, flera firrar som hängde med upp till hål samt en som krokades av i hålet.

Kan erkänna att jag inte gick särskillt långt idag, en bit runt udden på höger sida för att sedan vända tillbaka för att prova djupkanten på vänster sida om viken man går ut från, där var de på g !

DSC_0608

Idag var det skönt att bara känna tystnaden, det fanns en del av den varan, otroligt skönt att bara blunda, ta några djupa andetag och lyssna till… ingenting, utom möjligen en korp långt i fjärran.

Efter en tid utan hugg så åkte jag tillbaka mot Bjurs men innan det var dags att åka hem så fick det bli en sväng till Hovtjärn, där bliv det inget alls och rätt fort packade jag mig därifrån, får ta och bli lite ismete framöver, det är skoj !

/Ola.