Nu när kalendern slagit över på 2017 kan det ju vara värt att summera ett händelserikt år med en jäkla massa fiske hemma och i vårt vackra grannland Norge.

DSC_0440

I våras i samband med Valborg åkte jag och delar av firman jag jobbar åt, till Hitra för lite havsfiske, skoj att passera kända vatten som Isterfossen, Sömådal och Hodalen i vinterskrud och på väg ut mot havet passerade vi många otrolig vackra åar/älvar och jisses vilket fiskesug som byggdes upp.

DSC_0427

Väl framme på Hitra var vi redan långt gången på våren, kontrasterna är riktigt stora.

DSC_0410

För att göra en händelserik resa så kort som möjligt så kan jag summera att det blev en del fisk även om fisket inte var det allra bästa och vädret höll oss nära land en av dagarna, största Torsken hamnade kring 12kg för en kollega medans mina låg kring 2-4 kg.

13062095_10156720497985276_4444234830403881475_n

Blev dessutom en del Lubb, Bleka och Sej.

DSC_0473

———–

DSC_0326

Nästa resa gick som vanligt till våra vatten kring Röros och en kortvecka som lämnade en del att önska, fisket var helt ok men det stora Harrarna uteblev till stor del och utdelningen i övrigt hade kunnat vara bättre, fick testa ett par nya vatten på dit och hemvägen och ett av de visade sig vara riktigt fint !

DSC_0297

Grabbarna som spenderade hela veckan på plats testade en Rödingsjö som nog kan vara nått att prova i framtiden, jag hann tyvärr heller inte testa en av Håarna som jag hade fjolårets tungviktsmöte i men väl ett par andra som gav ett par helt ok Öringar.

DSC_0244

DSC_0359

———–

DSC_0695

Tredje resan gick till Vestsjöbergets Flugfiske i Trysilälven, ett fiske jag vann genom en tävling på Fishspot.no och där jag fick ta med 5 polare, vi hade ett par härliga dagar i stugan som hörde till och älven som var klart varierad och på vissa håll var Harrarna på g och sista kvällen hade vi ett kanonfint fiske nere på Torrflugestryken i de nedre av Vestsjöbergets 5.5 kilometer långa älvsträcka.

DSC_0684

Vill ni läsa mer om dessa vatten samt kolla på bilder från resorna så hittar ni de i Maj / Juli resp Augusti avdelningarna i bloggen, blev ni sen sugen på att själv fiska något att ställena så finns det en hel del information på www.sportfiskevatten.se allt ni behöver, boenden Guider och fiskekortsförsäljningar etc.

————-

Fisket på hemmaplan då ?

Det har varit riktigt bra när man tänker efter, 2016 var verkligen året då fiskarna slutade vinna och herr Andersson började få in de där som tidigare tagit med sig flugor mm i djupen.

Största anledningen till detta står med säkerhet i att jag bytt tafsmaterial från Flourocarbon tillbaka till nylon och då av märket Stroft.

DSC_0602

Det började redan i våras med en riktigt fin Tängeröring kring 2 kilo följt av ett flertal kilosöringar i Tänger och Borgärdet, och på det några riktigt fina Harrar och en förrymd Regnbåge =]

DSC_0207

Jag har dessutom försökt fiska en del Bäckröding uppe på Rättvik/Boda´s område men det har inte gått nått vidare (än så länge), bilderna på 2kilos Bäckisar har verkligen gäckat mina drömmar och en dag ska jag dit och ta de… på tal om Bäckisar så var jag ut idag och provade lite i strömmande vatten och där högg de, men några 2kilos var de knappast, dock väl så vackra !

 

——————

På tal om hemsidan www.Sportfiskevatten.se som jag länkade till ovan så är det mitt nya projekt, tanken är att den ska bli en portal för de som inte riktigt vet var de ska ta vägen på sin semester och behöver tips.

Hemsidan ska då kunna funka som ett snabbt informationsställe där man får reda på så mycket som jag (eller den som skrivit artikeln) har fått reda på/vet om och sen meddela detta på ett enkelt och tydligt sätt med länkar till relevanta ställen.

Det kommer förhoppningsvis komma in gästskribenter som tipsar om sina favoritvatten då jag inte fiskat allt (än) och dela med sig om sina pärlor.

Några vatten finns redan uppladdade, kika gärna in och titta runt lite men det kan vara bra om man tänker på att sidan fortfarande är ung, ser du nått tokigt så berätta det gärna,eller om ni klickar på länkar och de inte fungerar… sånt kan göra en galen !