Meny Stäng

Månad: april 2017

Det mest osynliga är det som ligger framför ögonen…

DSC_0061

Om man vill gömma något riktigt väl så kan man lägga det helt synlig på den mest uppenbara plats, ibland får man för sig att det är lika med bra fiskevatten, man kan korsa land och hav för att komma till det där drömvattnet där Öringarna är extra stora eller åarna sådär drömskt vackra, man ser dock inte alltid vad man har på nära håll.

Som av en slump hittade jag denna å när jag var ute och körde runt med pojken i bilen, han brukar ha lätt för att sova i bilen och pappan gillar att åka runt och spana av åar, sjöar och naturen i allmänhet…

Vi hade åkt runt ett ganska stort område när jag kände för att ta en avtagsväg jag tittat lite på då den går ner mot en å som jag bara sett på karta tidigare och nu när allt var fruset och snöfritt passade jag på att åka ner den vägen, jag kom aldrig så nära att jag såg hur det såg ut men jag såg att trotts vinter var det ganska bra med vatten i den och storleken var helt ok.

Idag tog jag mig tid att åka och ta en närmare titt…

DSC_0069

Det jag hittade var en å som såg orörd ut, det var förstås en illusion för häromkring har inga vatten undgått mänsklig påverkan men här var det mindre uppenbart, storsteniga forsar och flottarna verkar helt ha förbisett detta vatten.

DSC_0076

Ån varierade i karaktär, från strida smala snabba forsar, grunda och breda forsar, höljor och större lugnvatten med ansenligt djup, Öringvatten kort och gott…

Men nu är det som det brukar när jag ska utforska de vatten som ligger nära, jag utforskar de när fisket är som sämst och så även idag, inte en fisk så långt ögat nådde och spöt kände, inte så märkligt heller när vädret gick från snöstorm till strålande solsken varje kvart ungefär.

DSC_0080

Jag fick däremot ta årets första dopp, en hel 360 graders rull i vatten… tur att jag tidigare hade tagit av mig jackan så jag hade nått att byta tröjan mot efter badet, annars hade det blivit en kort fisketur.

Detta är ett vatten jag måste göra ett midsommarbesök till, det har klart potential till bättre fisk, dessutom alldeles runt knuten !

/Ola.

 

Senaste nytt och annat i den riktningen…

Det är händelserika tider, men som ni märker så kanske det inte gäller här i lika stor utsträckning som mina andra portaler så som Instagram där ni hittar mig om ni söker på@orrholen och på facebook där jag ibland lägger upp lite senaste nytt.

Men nu kommer sommaren och med den en ny fiskesäsong och då blir det förhoppningsvis ändring på det, då fiske sällan gör sig bra i enstaka bilder och några få ord.

Men för att fylla i för er som inte följer mig på Facebook så hade Borgärdets Sportfiskeklubb årsmöte för snart en vecka sedan (6/4) och där vi avhandlade de sedvanliga frågorna plus några nya, en punkt var ”val av ordförande” samt tillsättande av styrelseledamöter.

Nytt på den punkten var bla att jag valdes till ny Ordförande för klubben då Magnus Berggren kliver ner till styrelseledamot då jobb och familj sväljer mer och mer tid, något som iof även stämmer för mig då tillökning väntar men jag tog ändå chansen att testa på ordförandeposten.

Det jag har som mina prioriteringar är att uppdatera vår fiskevårdsplan och då att tillsammans med Länsstyrelsen gå över vårt område och titta på lämpliga åtgärder för att förbättra levnadsmiljöerna för allt liv under ytan och runt ån, till gagn för alla som vistas kring denna vackra å.

Jag har även lite planer kring aktiviteter, den vanliga Gäddsammankomsten blir kvar men jag tänkte kombinera detta med ett Öringfiske någon av dagarna i slutet av Augusti och innan fredningen för Öring träder in, tanken jag filar på är att träffas vid mörkrets intåg , grilla lite korv, koka lite kaffe med tillhörande ljug och försöka komma till tals med de större Öringarna.

Vi kollar även möjligheterna att anordna en dag då vi i klubben filar på vår kastteknik tillsammans med en instruktör och detta är något Johan Ivemyr jobbar på för tillfället.

Dessutom håller jag på och ställer samman lite information om livet i ån som kommer att finnas uppsatta kring promenadstråken och som är tänkt att vara till för boende kring ån, motionärer etc som kanske inte vet så mycket om vad som gömmer sig under ytan och vad det är vi gör för att gynna detta spirande liv, samt lite mer information om själva klubben och hur vi jobbar.

Informationsskyltarna kommer finnas på plats (förhoppningsvis) den 10/5 då vi har den årliga städdagen vid ån, en dag då vi går runt och plockar upp allt skräp och borttappade prylar som på ett eller annat vis hamnat på området.

Fiskepremiären är Lördag den 20é maj då Harren har lekt klart, vadningen avvaktar vi ytterligare ett tag med för att ge ro till de som mot all förmodan inte lekt klart så på premiären behöver ni inga vadarbyxor.

 

 

Förutom Borgärdet så har jag ju engagerat sig i Fjällgrycken och det kom ett beslut från Länsstyrelsen och för att fatta mig kort så har Håbo inte brutit mot minsta dämningsgräns, viktigt att påpeka att de alltså inte gjort något olagligt (därmed inte sagt att det borde få vara lagligt men det är en annan kamp) de vart däremot ålagda att fixa en plegel samt ordna med en markering som tydligt visar var lägsta dämningsgräns är.

Glädjande är att Instagramkontot växer och följs nu av 2384 personer, vilket är långt mer än jag kunnat drömma om =]

Det var det för nu!

/Ola.