Meny Stäng

Månad: januari 2017

Alpinus Salvelinus…

DSC_0591

Idag var jag iväg till grannområdet Rättvik/Boda fvof för att pimpla lite Röding, inte den vilda varianten utan en fisk som fötts i fångenskap för att därpå släppas ut i vilda vatten, just dessa Rödingar hade tur.

De hamnade i sjön Ljusacksen mellan Sörskog,Ingels,Dådran och detta är ett P&T vatten, det märks knappt om jag ska vara ärlig, omgivningarna är verkligen vildvuxna, det enda stället i sjön som vittnar om att det ändå är något speciellt med sjön är där man går ut, där finns en slogbod och en lättillgänglig brygga för rörelsehindrade..

En annan sak som gör denna P&T sjö lite speciell är att man får använda båt vid fisket, antingen sin egen eller så kan man hyra en alubåt av föreningen.

DSC_0574

Måste prova denna sjö i sommar, den ser onekligen ut som en trevlig flytringssjö !

Men idag var det med pimpelspö i hand jag kom, och jisses vad jag blev påmind om hur tråkigt det är med pimpling !! ett evigt borrande och ibland, kanske man får hugg… jag fick iof en del  hugg idag men ändå, flera firrar som hängde med upp till hål samt en som krokades av i hålet.

Kan erkänna att jag inte gick särskillt långt idag, en bit runt udden på höger sida för att sedan vända tillbaka för att prova djupkanten på vänster sida om viken man går ut från, där var de på g !

DSC_0608

Idag var det skönt att bara känna tystnaden, det fanns en del av den varan, otroligt skönt att bara blunda, ta några djupa andetag och lyssna till… ingenting, utom möjligen en korp långt i fjärran.

Efter en tid utan hugg så åkte jag tillbaka mot Bjurs men innan det var dags att åka hem så fick det bli en sväng till Hovtjärn, där bliv det inget alls och rätt fort packade jag mig därifrån, får ta och bli lite ismete framöver, det är skoj !

/Ola.

Verkligen hög aktivitet…

Nej det kanske man inte kan kalla den senaste tidens hemsidearbete…

Det har varit lite mycket av annat och väldigt lite av fiske, men flugbindandet går framåt, men att skriva om det kanske inte är så intressant så jag hoppar det.

Just nu är det lite annat på g, blir en del möten framöver som kan ge intressanta resultat, dels en ska B/L fvof ha sina styrelsemöten/årsmöte där vi spikar årets sattsningar och det kan ev bli en del nytt… lite tidigt att tala om vad det är men jag hoppas det kan ge föreningen en knuff i rätt riktning.

Sen har vi ju Borgärdets Sportfiskeklubb där vi dels håller andan vad mark och miljödomstolen kommer fram till angående kanotklubbens ideer, själva damombyggnaden ser vi klart fram emot men det finns en del andra ideer som tyvärr kommer påverka vattenmiljön negativt, domslut ska komma i den nära framtiden så vi får se strax.

Snart dags att boka ”på plats möte” med Länsstyrelsens fiskeavdelning och titta på miljöförbättrande åtgärder som vi kan genomföra för att förbättra livet under ytan och kanske på sikt ge mer fisk i strömmarna.

Sen till en stor sak (för mig) och det är att jag blivit inbjuden till minimässan ”Flugfiske är en konst” för att binda flugor tillsammans med giganter så som Lennart Bergqvist, mannen som typ uppfann flugbindning ;] nejdå inte riktigt men han är en gigant i sammanhanget och hans bok ”Flugbindning på mitt sätt” har varit en klar inspiration för mitt eget flugbindande, även om mina flugor kanske inte har jätte många likheter med dem han binder men  ändå…

casedcaddis2

Senaste kreationen…

casedcaddis

Börjar få till de ganska bra =]

De övriga är inte heller några dunungar bla Niklas Bauer, Ulf Börjesson, Martin Ångnell, Stefan Larsson och Daniel Bergman med många flera.

Sen var vi och kollade på barn 2 i ultraljudsmaskinen, lika sjuk känsla även denna gång, lika stort och ”den” kommer vara precis lika välkommen där i början av Juni :]

Nästa uppdatering ska inte behöva dröja lika länge !

 

Btw kolla gärna in mitt senaste hemsideprojekt www.Sportfiskevatten.se

 

/Ola.

Nytt och på gång.

Nu när kalendern slagit över på 2017 kan det ju vara värt att summera ett händelserikt år med en jäkla massa fiske hemma och i vårt vackra grannland Norge.

DSC_0440

I våras i samband med Valborg åkte jag och delar av firman jag jobbar åt, till Hitra för lite havsfiske, skoj att passera kända vatten som Isterfossen, Sömådal och Hodalen i vinterskrud och på väg ut mot havet passerade vi många otrolig vackra åar/älvar och jisses vilket fiskesug som byggdes upp.

DSC_0427

Väl framme på Hitra var vi redan långt gången på våren, kontrasterna är riktigt stora.

DSC_0410

För att göra en händelserik resa så kort som möjligt så kan jag summera att det blev en del fisk även om fisket inte var det allra bästa och vädret höll oss nära land en av dagarna, största Torsken hamnade kring 12kg för en kollega medans mina låg kring 2-4 kg.

13062095_10156720497985276_4444234830403881475_n

Blev dessutom en del Lubb, Bleka och Sej.

DSC_0473

———–

DSC_0326

Nästa resa gick som vanligt till våra vatten kring Röros och en kortvecka som lämnade en del att önska, fisket var helt ok men det stora Harrarna uteblev till stor del och utdelningen i övrigt hade kunnat vara bättre, fick testa ett par nya vatten på dit och hemvägen och ett av de visade sig vara riktigt fint !

DSC_0297

Grabbarna som spenderade hela veckan på plats testade en Rödingsjö som nog kan vara nått att prova i framtiden, jag hann tyvärr heller inte testa en av Håarna som jag hade fjolårets tungviktsmöte i men väl ett par andra som gav ett par helt ok Öringar.

DSC_0244

DSC_0359

———–

DSC_0695

Tredje resan gick till Vestsjöbergets Flugfiske i Trysilälven, ett fiske jag vann genom en tävling på Fishspot.no och där jag fick ta med 5 polare, vi hade ett par härliga dagar i stugan som hörde till och älven som var klart varierad och på vissa håll var Harrarna på g och sista kvällen hade vi ett kanonfint fiske nere på Torrflugestryken i de nedre av Vestsjöbergets 5.5 kilometer långa älvsträcka.

DSC_0684

Vill ni läsa mer om dessa vatten samt kolla på bilder från resorna så hittar ni de i Maj / Juli resp Augusti avdelningarna i bloggen, blev ni sen sugen på att själv fiska något att ställena så finns det en hel del information på www.sportfiskevatten.se allt ni behöver, boenden Guider och fiskekortsförsäljningar etc.

————-

Fisket på hemmaplan då ?

Det har varit riktigt bra när man tänker efter, 2016 var verkligen året då fiskarna slutade vinna och herr Andersson började få in de där som tidigare tagit med sig flugor mm i djupen.

Största anledningen till detta står med säkerhet i att jag bytt tafsmaterial från Flourocarbon tillbaka till nylon och då av märket Stroft.

DSC_0602

Det började redan i våras med en riktigt fin Tängeröring kring 2 kilo följt av ett flertal kilosöringar i Tänger och Borgärdet, och på det några riktigt fina Harrar och en förrymd Regnbåge =]

DSC_0207

Jag har dessutom försökt fiska en del Bäckröding uppe på Rättvik/Boda´s område men det har inte gått nått vidare (än så länge), bilderna på 2kilos Bäckisar har verkligen gäckat mina drömmar och en dag ska jag dit och ta de… på tal om Bäckisar så var jag ut idag och provade lite i strömmande vatten och där högg de, men några 2kilos var de knappast, dock väl så vackra !

 

——————

På tal om hemsidan www.Sportfiskevatten.se som jag länkade till ovan så är det mitt nya projekt, tanken är att den ska bli en portal för de som inte riktigt vet var de ska ta vägen på sin semester och behöver tips.

Hemsidan ska då kunna funka som ett snabbt informationsställe där man får reda på så mycket som jag (eller den som skrivit artikeln) har fått reda på/vet om och sen meddela detta på ett enkelt och tydligt sätt med länkar till relevanta ställen.

Det kommer förhoppningsvis komma in gästskribenter som tipsar om sina favoritvatten då jag inte fiskat allt (än) och dela med sig om sina pärlor.

Några vatten finns redan uppladdade, kika gärna in och titta runt lite men det kan vara bra om man tänker på att sidan fortfarande är ung, ser du nått tokigt så berätta det gärna,eller om ni klickar på länkar och de inte fungerar… sånt kan göra en galen !