Meny Stäng

Månad: april 2016

Hitra dag 1…

DSC_0410

Idag var det blåsigt värre !

Vi hade fått tips om ett gäng grund som skulle vara bra men dessa låg ute på lite öppnare vatten och idag var det inget underskott av vind.

Vi fick helt enkelt leta reda på vatten som låg i lä, och detta gjorde ju inte något under vad gäller storlek…

Vi fick ett gäng fisk men inget stort alls.

DSC_0427

Imorn ska vi ut med guide, få hoppas fisken ökar lite i storlek då !

DSC_0440

Nöjda är vi nog alla ändå, och utsikten gör inte direkt ont i ögonen !

 

Skitfiske till oss alla…

/Ola

Fösta kvällen…

Resan hit gick utan hinder och föhållandevis snabbt, eller ja från 06-16 är väl ett tag men som det brukar i det här landet så finns det saker att fästa ögonen vid lite var stans.

DSC_0339

Stugan kan man inte klaga på, det finns allt + Wifi vilket mitt abonnemang är glatt överraskat för !

Idag när jag vaknade så var det till regndroppars växelvisa smatter mot plåttaket, kan bli en blöt dag idag så jag är glad att aktionkameran kom med i packningen… något jag däremot inte tog med var en lättare utrustning att kasta med på kvällarna, tänkte att det kommer jag inte ha tid med i alla fall, så om jag någonsin tänker samma tanke igen  när jag ska ut på fiske så hoppas jag att jag ger mig själv en inte så lätt örfil…

DSC_0389

Inte för att jag missade så fruktansvärt mycket men nog fanns det tid redan första kvällen och de som hade tagit med sig sina prylar fick varsina Småsej.

DSC_0380

Sjökapten Söderqvist´s Sej…

Snart vaknar nog resten av kåken och sen blir det ut på havet, tycker tamigfan att regnet minskar i intensitet… kan bli bra, då slipper pipan slockna av den anledningen åtminstone !

Skitfiske på oss.

/Ola.

 

Taffsmaterial…

DSC_0104

 

Det här med taffsmaterial och hur man använder det har jag haft lite problem med en tid, jag kan erkänna att jag nu senast föll för den här ”Flourocarbontrenden” men jag vet inte om jag kan tacka det materialet för så mycket.

Jag tror däremot mig vara rätt säker på att jag har tappat en hel del fisk pga just nämnda material… Flourocarbon ska vara mer slitstarkt samt att det skall bli i det närmaste osynligt i vatten, båda de påståendena ställer jag mig lite frågande till, att jag dessutom märkt att taffsarna går av mellan knutarna är ju ytterligare en märklig grej…

Så nu har jag gått tillbaka till Monofil och då av märket Stroft som enligt rykten skall vara ett toppmärke, jag har dessutom gjort ett gäng taffsar med upphängaren inkluderad i blodknuten, man sparar bara en av stumparna lite längre och använder den som upphängare, detta för att minimera antalet knutar…

(I videon ovan visas ett snabbt och smidigt sätt att knyta blodknuten som om man övar lite går på ett kick, vill man ha en upphängarstump så förlänger man bara en av ”utsticken”.)

Jag har föregående sommar kört med små ringar vid varje upphängare och det har funkat men det blir en väldans massa knutar på varje taffs, inte färre än 12 knutar inkluderat ögleknuten vid fluglinan samt flugknutarna, det innebär 12 försvagade punkter… knyter man taffsen med blodknutsupphängare så kommer man ner till 6 knutar inkluderat öglan samt flugknutar, en halvering dvs.

Detta tillsammans med att inte köra med Flourocarbon som lätt brister mellan knutarna bör resultera i att jag kommer tappa färre fiskar pga material/knutar, hoppas jag !

Stroft´s taffsmaterial kan man köpa på Mayfly.se till ett bra pris =]

Obs: Mina påståenden om Flourocarbon kanske inte är allmängiltigt men det är min observation av de produkter jag provat av detta material och det gäller Flourocarbon till flug samt spinnfiske, finns säkert bättre märken men jag orkar inte testa fler märken utan dömer ut det som skräp utan ytterligare efterforskning.

 

 

 

Om en månad…

DSC_0091

Om ungefär en månad är det dags för premiären i Borgärdet, det vatten som på relativt kort tid har gått och blivit mitt absoluta favoritvatten och klubben som arrenderar denna pärla har valt in mig på en av styrelseplatserna… mycket hedrande och skoj, detta är en klubb som man vill engagera sig i !

För dig som funderat på att gå med så kan jag avslöja att det finns plats för ett par medlemmar till, känner du att det är intressant så tycker jag att du skall höra av dig till Magnus (Ordförande) eller Sören (Kassör) och kontaktuppgifter till dessa herrar samt lite information om klubben etc finner ni på Hemsidan

Den senaste tiden sedan glädjeruset av att ha vunnit fiskeresan  lagt sig lite har jag spenderat med att fixa med kåken, arbetet tar aldrig slut men det börjar bli riktigt bra nu !

Det har förvisso även blivit en del flugor bundna men inga riktiga konstverk, lekte lite med kläckarmönster och snurrade ihop en variant med virkad kropp…

DSC_0085

Tycker det vart rätt fräckt med de extra benen =]

Det får vara bra för idag, se till att fixa ditt medlemskap i den trevligaste klubben i denna delen av Dalarna med Svärdsjövattendragens bästa Harrfiske !

/Ola.

Plötsligt händer det…

Ni som är/har varit medlem i Facebook vet att det förekommer en del olika sorters tävlingar, både seriösa och mindre begåvade… Själv har jag aldrig lyckats vinna något !

Igår när jag gick runt här hemma och drog (Vabbade grabben) så får jag plötsligt ett meddelande på Messenger från en Norrman vid namn Anders som undrade om jag ville åka till Trysil på lite Harrfiske =]

Det tog ett tag att  koppla vad f.n karln babblade om men sen gick det upp för mig, jag hade ju varit med i en tävling som det Norska företaget Fishspot.no höll i, ett företag som sysslar med att förmedla bra fiskeställen i området på andra sidan gränsen.

Kan tro att jag gav ett något förvirrat intryck när Anders ringde mig för en liten intervju, brukar inte vara några problem att förstå och prata med våra norska vänner när man står ansikte mot ansikte men över telefon var det lite knivigt och vissa av mina svar måste ha varit riktigt märkliga :] men  han verkade ha fått ur mig det han ville och när sedan ägaren till fiskevattnet hörde av sig blev det ”på riktigt” om man säger så och jisses, då kom glädjen !

IMG_7122

Ser jäkligt trivsamt ut (fotot tillhör Fishspot.no)

Fisket jag vann en weekend i är en privat del av Trysilälven strax nedströms Trysil, området heter ”Vestsjöberget´s Flugfiske” och är ett exklusivt fiske som i hyrs ut veckovis till ett fast antal spön (Max 8) och där C&R har utövats sedan 1991, detta har gett resultat och här är medellängden kring 40 cm och det finns tydligen väldigt gott om dem.

IMG_6989

Bild från en del av älven (Fotot tillhör Fishspot.no)

På Vestsjöbergets Flugfiske hittar ni även en liten film som verkligen lockar…  jag gillar verkligen det faktumet att man kommer ha hela älven för sig själv (eller ja för oss som åker då jag fick ta med mig 5 polare) då det inte finns några offentliga vägar, det finns en privat väg med bommar i båda ändar :]  känns som att jag kommer trivas som fisken i älven.

 

 

IMG_7136

Fina stryk för lite torrflugefiske (fotot tillhör Fishspot.no)

IMG_7248

Finns tydligen en del Öring mellan all Harr (Fotot tillhör Fishspot.no)

Boendet såg heller inte så illa ut, en stor timmerstuga med klart högre standard än vad jag är van vid, för mig brukar det duga med ett tätt tak över huvudet och något att elda i ;]

DSC_5355

Här kommer vi bo (fotot tillhör Fishspot.no)

kjokk_stue

Invändigt (Fotot tillhör Fishspot.no)

Skitfiske på er.

/Ola.

Lång väntan på kärt återseende…

10356255_10153035571347738_8883694152496443437_n

Nu är det inte alls långt kvar tills man får återse dessa herrar & damer =]

Ser verkligen fram emot Borgärdespremiären och hoppas verkligen att vattennivåerna håller fan på sig i sommar så man kan komma åt alla ståndplatser, kanske kan man få uppleva det fiske jag och Johan hade första gången jag fiskade i ån.

10930068_10153877755512738_5882510797181489751_n

Just den gången var något unikt tror jag, vi fick flera fiskar på och strax under kilot…

Detta i ett vattensystem starkt påverkat av vattenkraft och mänsklig påverkan i syd/östra Dalarna, men någon slump är det inte att det just var i Borgärdet det hände, här har det varit förbjudet att ta upp Harr sedan lång tid och jag vill mena att detta märks !

11295813_10153877788667738_3934153245102648076_n

Ingen stans i närheten har man samma chans på riktigt stor Harr…

 

Nu såhär på vårvintern/våren börjar jag inse att jag missat nått eller hur man nu säger, jag har lyckats missa isfiskesäsongen fullständigt… ambitionen har det inte varit nått fel på men det har liksom aldrig mynnat ut i ett genomförande bara =/ nu är det ju snart för sent så jag får klara mig utan just i år !

Mitt nästa, mer riktigt fiske blir en Norgetripp till Hitra.

Får se hur det blir med det, aldrig varit ut på nått dylikt :]

Skitfiske på er.

/Ola.