Meny Stäng

Månad: oktober 2015

Oroväckande lite fiske !

Har det varit den senaste tiden, för dig som följer mig på FB vet att jag har haft fullt upp med flugbindandet då det börjar rulla på rätt bra och jag säljer en del på Tradera men främst genom att folk mailar och beställer.

DSC_0696

Husbyggare är en populär beställning har jag märkt :)

Vissa beställningar är speciella, en kille ville ha 50 flugor helt utan vidare önskemål… förutom att de skulle vara bra.

Vill du uppdatera asken till sommaren eller det som återstår av årets säsong så är det bara att höra av sig.

Påtal om det så är ju inte fiskeåret slut än på ett tag, 1 November ska jag göra en andra premiär i Borgärdet, sen får vi se hur länge det är kul att frysa om fingrarna och hur lång säsongen därmed blir.

Skitfiske på er…

/Ola.

 

Gädda…

Tack vare en snäll mor så lyckades jag kila in ett litet Gäddpass tillsammans med Daniel idag och det gick en bit över förväntan, någonstans kring 5 Gäddor och ingen vägde under 3 kg…

Kul när det blir så, ingen riktigt stor dock, en topp på runt 5kg ca.

Inte mycket att fylla i utan jag slänger upp lite bilder så får ni hålla till godo :)

DSC_0706

 

DSC_0726

 

DSC_0728

 

DSC_0738

 

DSC_0742

Det var det för nu, hoppas hitta lite större ex innan isen lägger locket på allt det roliga 😉

Skitfiske på er…

/Ola.

 

Än är flugfiskesäsongen inte slut !

Som rubriken skvallrar så har jag inte lagt flugspöna på hylla riktigt ännu, än är sjöar öppna och dessutom kommer Borgärdet återöppna i November för lite senhöst/vinterfiske.

Just den årstiden kan vara bra har jag hört och håller den lilla nederbörden i sig så kanske man inte kommer mötas av ett vitskummande monster.

Det positiva för mig som helst fiskar med lite tyngre flugor är att kläckningarna vid den tiden har stannat av nästan helt så fisken har fokus på byten i rätt område, och kanske just därför binder jag nu husmaskar för brinnande livet.

DSC_0696

Husmaskar och frilevande nattsländor finns ju i vattnet under hela året och är en viktig basföda för Harren/Öringen så nog ska de ta dessa om de passerar inom dess område.

Så tills November infaller och spöt tas fram igen så får vi hålla till godo med flugbinderi och ”nätfiska” (Internet dvs) och ni är alla välkommen att gilla min  Facebooksida, där blir det lite mer korta uppdateringar och även länkar hit när jag skrivit något nytt.

Kan passa på att tipsa om att det finns lite nya flugor på ”flugor till salu” fliken, kommer fylla på biblioteket all eftersom.

Sen så avslutar vi med Skitfiske.

/Ola.